Меню
Количка

Ключове Торкс


В съвременния свят гаечните ключове се използват широко в работилници, строителство и други приложения. Различните видове връзки изискват използването на специфичен инструмент, въпреки че ключовете Torx са разработени сравнително скоро, през 60-те години на миналия век, днес те са много популярни и търсени. 

Какво представлява ключ торкс и за какво се използва?

Ключовете Торкс се предлагат в огромна гама, включваща Г-образни, шестоъгълни, ъглови и муфирани ключове. Разбира се, можете да си купите и комплект, който включва различни варианти и е подходящ за всякакви ситуации. Техните отличителни характеристики включват следното:

  • предаване на висок въртящ момент, което ги отличава от останалите опции на пазара;
  • не е необходимо да се намалява скоростта на въртене в края на въртенето на въртящия момент, което опростява работата и значително намалява броя на усукванията;
  • отличен контакт с гаечния ключ, който предотвратява приплъзването на инструмента при всички видове работа.

Тези характеристики са особено важни при професионална работа, освен това използването на еврейски ключове дава възможност за създаване на връзка с минимални размери. Трябва да се отбележи, че е почти невъзможно да се извадят такива винтове без собствен ключ, така че в известен смисъл тези ключове се считат за незаменими на пазара.

Днес те се използват широко в много различни индустрии - ремонт на велосипеди, компютърна техника или дори банкомати. В автомобилите те се използват и за обслужване на спирачните и горивните системи. За да може даден ключ да изпълнява пълноценно предвидените задачи, трябва да се обърне специално внимание на процеса на подбор. Някои от най-важните неща, за които трябва да се следи, са размерът на ключа, производителят, цената и материалът използван в производствения процес.

Отличителна черта на този инструмент е, че се предлага в огромна гама от размери, така че можете да изберете най-добрия вариант в зависимост от нуждите си. За професионални дейности е най-добре да се купуват такива ключове в комплекти, за да се гарантира, че при необходимост може да се намери всеки размер.

Вторият момент, който трябва да се вземе предвид, е материалът, използван в конструкцията на инструмента. Ключовете от серията торкс еврейска звезда се отличават с ненадминатия си въртящ момент, който се предава лесно благодарение на уникалната форма на дръжката. Ако инструментът е изработен от обикновен метал, той може да се разруши и да промени формата си под въздействието на такива натоварвания. Ето защо е най-добре да изберете варианти, изработени от термично обработен хром и стомана. Тази сплав се подлага на специална обработка, благодарение на която готовият инструмент може да се похвали със своите якостни характеристики и е известен със своята устойчивост на корозия. Може да се използва за всички продукти, независимо от техния вид.

Изборът на конкретен производител и цената на инструмента също са от значение. Ако това е малко известна марка, тя не винаги произвежда инструменти с отлична ергономичност и високо качество на материалите. Това се отразява негативно на използваемостта на инструмента. 

Има ли разлика между торкс и еврейска звезда ?

Краткият отговор е - няма разлика между двете, едното е тяхното разговорно име.

Какви еврейски ключове ще откриете в този раздел ?

ToolsOnline предлага широка гама от комплект ключове торкс или наричани на разговорен език, еврейска звезда ключ.

Инструментът, ще издържи дълго време, ако покупката е направена от известен и изпитан във времето производител. За да избегнете разочарование при покупката на такива стоки, е по-добре да ги купите от специализиран магазин, какъвто е ToolsOnline.bg.


25% по-евтина доставка с

Комплект шестограми и торксове с ръкохватка 16 части RockForceКомплект шестограми и торксове  Г-образни за работа под ъгъл с различни размери , комплект от 16 броя, прегледно подредени в кутия за съхранение. Изработени са от висококачествени материали.РАЗМЕРИ:Шестограми: Н: 2,2.5 х 75, 3,4 х 10..
55.00 лв
Комплект накрайници в метална кутия – торкс 40 части Mar-PolКомплектът включва 40 специализирани елемента. Широката гама от гнезда и битове ще ви позволи да извършвате много работи в механичните и автомобилните услуги. Използването на два адаптера в комплекта 1/2" и 3/8" ще позволи безопасна и разно..
36.00 лв
Комплект къси вложки ТОРКС с дупка - рибета 1/2" и 1/4” 11 части RICOСЪДЪРЖАНИЕ:1/4" TS1OH, TS15H, TS20H, TS25H, TS27H, TS30H1/2" TS40H,TS45H, TS50H, TS55H, TS60H..
69.00 лв
Комплект къси вложки ТОРКС без дупка - рибета 1/2" и 1/4” 11 части RICOСЪДЪРЖАНИЕ:1/4” TS10, TS15, TS20, TS25, TS27, TS301/2” TS40, TS45, TS50, TS55, TS60..
67.00 лв
Комплект дълги вложки ТОРКС - рибета 1/2" 10 части RICOСЪДЪРЖАНИЕ:R4, R5, R6, R7, R8, R9, R10, R12, R13, R1412 см ..
95.00 лв
Комплект накрайници – торкс 40 части Mar-PolПрофесионален комплект накрайници от 40 части , използван за отвиване на специални винтове като: шестоъгълник, torx, шлиц.Разнообразието от битове осигурява възможност за извършване на множество работи в специализирани механични и автомобилни сервизи.Опако..
28.00 лв
Комплект къси вложки ТОРКС - рибета 1/2" 10 части RICO
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ
Комплект къси вложки ТОРКС - рибета 1/2" 10 части RICOСЪДЪРЖАНИЕ:R4, R5, R6, R7, R8, R9, R10, R12, R13, R145.5 см..
75.00 лв
Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)