Меню
Количка

Нивелир


Един от основните принципи на строителството е, че основата на конструкцията, независимо дали е фундамент или под, трябва да бъде хоризонтално равна, ако това правило не се спазва, има опасност от срутване на цялата конструкция. Геодезистите и други специалисти в областта на строителството често използват нивелири в работата си. Какво представлява и как работи? Това е наименованието на специално устройство, което се използва при извършване на измервания на терен, при извършване на ремонтни дейности или изграждане на сложни конструкции.

За какво служи ?

Строителен нивелир е измервателно устройство, което се използва за изчисляване на разликата в нивата на точките в пространството по отношение на условно определена повърхност. Те често се използват от геодезисти, геолози и от строители за изследване на терена, за да се избегнат грешки още на етапа на проектиране и за да се добие добра представа за релефа на терена, когато строителните или ремонтните работи трябва да се извършват при строго спазване на определени параметри. Те са необходими навсякъде, където повърхностите трябва да бъдат перфектно изравнени вертикално или хоризонтално, или за да се придаде на даден обект или сграда определен наклон.

Нивелирът е изключително важен инструмент; способността на една сграда (или дори на ремонтите в нея) да издържи възможно най-дълго зависи до голяма степен от показанията му, а неправилните измервания могат да доведат дори до злополука. Ето защо трябва да се избира разумно - да се вместите в бюджета, да постигнете добро качество и да не надплащате за неща, които не са ви необходими.

Важни грешки които да избегнете

Една важна грешка, която повечето неопитни потребители допускат, е да се стремят към възможно най-качественото и най-мощното устройство. В домашна среда устройството обикновено е необходимо само за ремонт на закрито, което означава, че не трябва да се фокусирате върху голямата дължина на лъча и дори евтин модел ще бъде достатъчен. Освен това в стаи, които в условията на средностатистически домашен апартамент не са много големи, ъгловите грешки обикновено не надвишават допустимите, така че не се стремете към изключителна точност - оставете това да направят строителите на мащабни обекти.

Какви видове нивелири съществуват ?

Някой от най-използваните видове нивелири включват :

  • Алуминиеви нивелири;
  • Водни нивелири;
  • Дигитални нивелири;
  • Нивелири за центриране;
  • Нивелири кръгли;
  • Пластмасови нивелири.

Съвсем друг е въпросът, ако сте активен професионален строител, включително на открито, и разбирате, че закупуването на поне полупрофесионално устройство е задължително. Тук разликата в качеството и характеристиките вече е много по-сериозна, защото е важно да се купи добър нивелир, който няма да се повреди и ще има всички необходими характеристики.

Ако купувате скъпо и много деликатно оборудване, е важно да изберете модел, който е максимално защитен от всякакви нежелани въздействия. Класификацията IP54 се счита за най-добрата по рода си - ниво от този клас не се страхува от прах или влага и може да работи на прашна строителна площадка дори в дъжд. Внимателните производители внедряват скъпи модели в удароустойчиви корпуси и дори с амортизация - в случай на падане на устройството тези характеристики значително увеличават шанса за оцеляване на устройството.

Продукта ще издържи дълго време, ако се използва целенасочено, спазвайки инструкциите. За да избегнете разочарование при покупката на такива стоки, е по-добре да ги купите от специализиран магазин, какъвто е toolsonline.bg . Магазинът предлага широк набор от нивелири от водещи производители, чиито продукти са с гарантирано високо качество. 

25% по-евтина доставка с

Лазерен нивелир в комплект с тринога - самонивелиращ се JCBНезаменим инструмент при ремонт!ХАРАКТЕРИСТИКИ:Прецизно измерване (+/- 0,8 мм) - благодарение на това можете да сте сигурни, че извършената работа е прецизна, което ще улесни много работата!Разстояние за измерване от 20 метра - нивелирът ще ..
135.00 лв
4D лазерен нивелир с 16 линии (четири точков) самонивелиращ се, със зелен лазер Vermark StarkeХАРАКТЕРИСТИКИ:16 линии4 равнини (4 лазера)Лазер клас 2 530nm (зелен)Минимално отстояние на хоризонталния лъч от пода 7 ммРаботен обхват 30 мСтепен на защита: IP54 влагоустойчив и прахоустойчивБатерия 3.6V ..
159.00 лв
4D лазерен нивелир с 16 линии (четири точков) самонивелиращ се, със зелен лазер KraftRoyal 4D лазерен нивелир с 16 линии (четири точков) самонивелиращ се, със зелен лазер KraftRoyal
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ
4D лазерен нивелир с 16 линии (четири точков) самонивелиращ се, със зелен лазер KraftRoyalХАРАКТЕРИСТИКИ: 16 линии 4 равнини (4 лазера) Лазер клас 2 530nm (зелен) Минимално отстояние на хоризонталния лъч от пода 7 мм Работен обхват 30 м Степен на защита: IP54 влагоустойчив и прах..
159.00 лв
4D лазарен нивелир с 16 линии (четири точков), самонивелиращ се, със зелен лазер StahlMayer 4D лазарен нивелир с 16 линии (четири точков), самонивелиращ се, със зелен лазер StahlMayer
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ
4D лазерен нивелир с 16 линии (четири точков), самонивелиращ се, със зелен лазер StahlMayerХАРАКТЕРИСТИКИ:16 линии, 4 равнини (4 лазера)Степен на защита: IP54 Влагоустойчив и ПрахоустойчивБатерия 3.6v 5000mAh (литиево йонна) – време за работа до 16 часаРазмери 130 мм /80 мм /135 ммТочност 1мм при 7 ..
159.00 лв
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)