Меню
Количка

Машина за Рязане на Плочки


Ремонтът на почти всяко помещение, независимо дали става дума за обикновено студио в покрайнините на града или за голям промишлен обект, не може да мине без облицовки. Работата по поставяне на плочки винаги изисква изрязване на този труден материал, създаване на прорези или рязане на ъгли. Обикновеното строително ножче или ножица няма да разреже такива твърди материали като плочки и порцеланови плочки, които в същото време са крехки. Необходим ви е специален инструмент, наречен машина за рязане на плочки или уред за рязане на плочки .

Релсовата машина прилича на малка резачка за плочки и може да се справи с рязането на керамични, клинкерни и дори порцеланови плочки, но за рязане на естествен камък, например мрамор, е необходима електрическа версия. Рамката, платформата и направляващите релси обикновено са изработени от здрав метал, като отлята стомана. В долната част е монтирана гумена подложка или малки крачета, които предпазват метала от надраскване на вече положените плочки или паркет. Ролките и каретата се изработват от още по-здрав метал с добавяне на волфрам или кобалт, а режещите дискове и свредлата се запояват със сребърен припой с диамантени стружки.

Какво да търсим при избора ?

Изборът на качествен инструмент е ключът към правилното и бързо завършване на работата, има няколко основни точки, на които трябва да обърнете внимание при покупка. Твърдостта на рамката и основата е основната характеристика на професионалния нож за плочки. Корпусът не трябва да се клати, да скърца, да вибрира по време на работа и, разбира се, да се огъва.  Дръжката трябва да е здрава и солидна.

Не бива да пестите, когато купувате резачка за плочки, за сметка на нейната дължина, дори ако за предварително избрана плочка тя ще пасне точно. По-добре е да надплатите малко и да купите универсален модел, отколкото да се окаже, че инструментът е неизползваем при следващия ремонт. Колкото по-гладко се движи режещият инструмент по плочките, толкова по-меко е рязането. Ето защо е по-добре да се предпочитат онези ръчни модели, чиято каретка е оборудвана с няколко лагера.

При рязане на керамични стенни или подови плочки трябва да се използва солидно диамантено острие за сухо рязане на плочки. За рязане на порцеланов каменинов фаянс трябва да се избере твърд диск с диамантено покритие, който е предназначен за водно рязане на плочки / мокро рязане на плочки .

Какво е необходимо да направите преди започване на работа ?

Преди да започнете да режете директно плочките, трябва да извършите някои предварителни дейности: 

  • Проверете инструмента за повреди - режещият елемент не трябва да има стружки и назъбени ръбове, а рамката за рязане на плочки не трябва да е разхлабена или огъната;
  • Почистете ножа за плочки от прах, избършете повърхността на основата и направляващите релси;
  • Затегнете отново всички крепежни елементи при необходимост, ако моделът позволява това, коригирайте размера до правилния;
  • Ако скърца или се задръства, можете да я смажете с машинно масло или специални смазочни материали;
  • Продукта ще издържи дълго време, ако се използва целенасочено, спазвайки инструкциите. 

За да избегнете разочарование при покупката на такива стоки, е по-добре да ги купите от специализиран магазин, какъвто е toolsonline.bg . Магазинът предлага широк набор от машини за плочки от водещи производители, чиито продукти са с гарантирано високо качество. 

25% по-евтина доставка с

Машина за рязане на широкоформатни плочи до 340 см HAWEKМашината за рязане е специално проектирана за порцеланови плочки с формати по-големи от 300 см x 100 см и с дебелини от 3 до 8 мм. Водачите са изработени от алуминий и са сглобени заедно, за да гарантират перфектен резултат, винаги на 1 см от р..
599.00 лв
Релсова машина за рязане на плочки с лазер 1200 мм StahlMayer + ПОДАРЪКИзключително качествени професионални машини за рязане на плочки с всички възможни опции и функции необходими за професионално, продължително и безкомпромисно рязане на всякакъв вид фаянсови плочки, теракота, гранитогрес и други ..
219.00 лв
Релсова машина за рязане на плочки с лазер 1200 мм StahlMayerИзключително качествени професионални машини за рязане на плочки с всички възможни опции и функции необходими за професионално, продължително и безкомпромисно рязане на всякакъв вид фаянсови плочки, теракота, гранитогрес и други подобни по..
199.00 лв
Релсова машина за рязане на плочки с лазер 1000 ммИзключително качествени професионални машини за рязане на плочки с всички възможни опции и функции необходими за професионално, продължително и безкомпромисно рязане на всякакъв вид фаянсови плочки, теракота, гранитогрес и други подобни подови настил..
189.00 лв
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ
Релсова машина за рязане на плочки с лазер 800 ммИзключително качествени професионални машини за рязане на плочки с всички възможни опции и функции необходими за професионално, продължително и безкомпромисно рязане на всякакъв вид фаянсови плочки, теракота, гранитогрес и други подобни подови настилк..
179.00 лв
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)