Меню
Количка

Лебедка


Лебедките са механични или електрически механизми, служещи за повдигане на конструкция. В миналото древните лебедки (макари) са вадели вода от кладенците, после са намерили приложение в корабоплаването. Отделните модели имат различен метод на приложение, сила на натоварване и опън, като най-известни са електрическите лебедки, тъй като се инсталират върху камиони и автомобили за справяне в трудни ситуации.

Ръчна или хидравлична лебедка за избера?


На сайта на ToolsOnline ще откриете:

  • ръчни лебедки;

  • електрически лебедки;

  • хидравлични лебедки;

  • лебедки за джип;

  • лебедки за лек автомобил.


Електрическата лебедка се състои от двигател, барабан, спирачка, скоростна кутия, кука и стоманено въже. Класифицират се на леки, средни, тежки и супер тежки. На сайта на ToolsOnline ще откриете три вида електрически лебедки, които издържат на натоварване до 600, 1300 и 3600 кг. 


Основно се използват за теглене на леки коли, джипове и подобни. Електрическата лебедка се захранва от акумулатора на автомобила. Материалите, от които е направена, не са податливи на корозия, така че можете да ги инсталирате за постоянно и да реагирате навреме при пропадане от склон или затрупване в снега.


Съществуват и ръчни лебедки, които се делят на такива със стоманено въже и на такива с верига. Моделите със стоманено въже се произвеждат от полската компания Mar-Pol и издържат на натоварване до 1130 кг. Устройството им е опростено – имат основа, зъбно колело и манивела, а въжето е с дебелина 5 мм и дължина 10 м, като на върха му е прикрепена солидна кука. Ръчните лебедки са най-подходящи за малки риболовни корабчета и лодки.


Ръчните лебедки с верига издържат до един, два и три тона натоварване, като на дължина са по-къси – до три метра. Общото между лебедките е, че са лесни за инсталация и употреба, универсални са, не са особено тежки и могат да се използват дори когато двигателят не функционира. Изборът между ръчна или хидравлична лебедка зависи изцяло от това в каква област би ви помогнала и какви вещи планирате да теглите. Ако ще използвате силата си, ръчни, но ако ще теглите кола, то хидравличните са най-доброто решение.

Защо да използваме лебедка?


Лебедките значително улесняват нашата работа и спомагат  за по-лесното повдигане на тежки материали, ако работата ви се състои в постоянно повдигане на тежки предмети и уреди на голяма височина, то лебедката е един от задължителните инструменти, които трябва да присъстват  във вашия арсенал.

25% по-евтина доставка с

Ръчнa лебедка с колан 2500 – 1133 кг Mar-PolПоцинковано покритие за изключителна устойчивост на атмосферни влияния, ръжда и корозия. Идеална за лодки, монтаж на ремарке. Вътрешно смазан барабан, втулка и зъбно колело, лагер на вала за дълъг живот и лесна работа.ХАРАКТЕРИСТИКИ:Сила на опън: 1133 кгТе..
80.00 лв
Електрическа въжена лебедка 400 / 800 кг 12 м 1300W Mar-PolСтроителна лебедка с широка универсална употреба в гараж, работилница или на строителната площадка. Лебедката има висок стандарт на безопасност, благодарение на дистанционното управление с авариен бутон, мощен, ефективен мотор (1300 W), спир..
305.00 лв
Електрическа въжена лебедка 300 / 600 кг 12 м 1200W Mar-PolСтроителна лебедка с широка универсална употреба в гараж, работилница или на строителната площадка. Лебедката има висок стандарт на безопасност, благодарение на дистанционното управление с авариен бутон, мощен, ефективен мотор (1200 W), спир..
280.00 лв
Електрическа въжена лебедка 125 / 250 кг 12 м 500W Mar-PolСтроителна лебедка с широка универсална употреба в гараж, работилница или на строителната площадка. Лебедката има висок стандарт на безопасност, благодарение на дистанционното управление с авариен бутон, мощен, ефективен мотор (500 W), спирач..
240.00 лв
Ръчна лебедка с верига и тресчотка 3 тона Mar-PolЛебедката с ръчна тресчотка е професионален инструмент за използване в много индустрии. Това е издръжливо, здраво и солидно устройство, предназначено за професионалисти. За работа в пристанища, автосервизи, фабрики, строителни обекти и други. Може да ..
240.00 лв
Професионална ръчна лебедка 2 тонаТози тип лебедки е с усилен механизъм ,въже и дълго рамо за по лесно придърпване.ХАРАКТЕРИСТИКИ:За тежки товари до 2000 кгВъртящи се на 360` халки на куките за удобство във всички позицииДължина на въжето 4 метра с  полиспас 2 метра Здраво метално тяло, бо..
90.00 лв
Ръчна лебедка с верига 3 тонаДопустимо максимално натоварване: 3 тонаДължина на въже: 3 метра..
105.00 лв
Ръчна лебедка с верига 2 тонаДопустимо максимално натоварване: 2 тонаДължина на въже: 3 метра..
75.00 лв
Ръчна лебедка с верига 1 тонДопустимо максимално натоварване: 1 тонДължина на въже: 3 метра..
67.00 лв
Ръчнa лебедка 2500 – 1130 кг Mar-Pol Ръчна лебедка със зъбно колело за ремаркета и лодки. Процинковано покритие за максимална устойчивост на атмосферни условия, корозия и ръжда. Вътрешно смазан барабан втулка и зъбно колело, лагер на вала за дълъг живот и лесна работа. Лебедка със зъбно колело..
76.00 лв
Професионална ръчна лебедка 3 тона Професионална ръчна лебедка 3 тона
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ
Професионална ръчна лебедка 3 тонаТози тип лебедки е с усилен механизъм ,въже и дълго рамо за по лесно придърпване.ХАРАКТЕРИСТИКИ:За тежки товари до 3000 кгВъртящи се на 360` халки на куките за удобство във всички позицииДължина на въжето 4 метра с  полиспас 2 метра Здраво метално тяло, бо..
100.00 лв
Показва 1 до 11 от 11 (1 страници)