Меню
Количка

Динамометрични Ключове


Самостоятелните ремонти на автомобили не са задължителни, но някои основни умения никога не са излишни и те са неразделни от разбирането на функциите на инструментите, които ви помагат да поддържате автомобила или друго превозно средство. Пример за такова устройство е динамометричен ключ.

За какво се използва динамометричен ключ?

Динамометричният ключ е устройство, което контролира силата, която може да се упражни при затягане на ключове и болтове. Това е инструмент за измерване, известен още като телескопичен ключ. Това наименование е лесно за обяснение: то измерва силата на въртящия момент и ви помага да спазвате изискванията за качество при сглобяването на възли и машини. Между другото, инструментът е предназначен и за предотвратяване на счупване на резбата или повреда на болтовата връзка.

Основната цел на ключа е да се избегне недостатъчен контакт на частите, което може да доведе до негативни последици, ако контактът не е херметичен, може да изтече газ или течности. Възможно е поради това машината да не работи правилно или изобщо да не работи. Тези, които не разполагат с динамометричен ключ, просто затягат частите до краен предел, но този вариант заслужава критика, тъй като силите могат да бъдат генерирани по такъв начин, че да надхвърлят границата на якост на материала. Това също ще доведе до повреди и неизправности в машините.

Конструкцията на гаечния ключ е съвсем проста: тя е подобна на обикновена тресчотка с квадратен изходящ накрайник, който пасва на глави и битове. Последните могат да бъдат различни видове: гнезда, гаечни ключове и такива с отворен край.

Как да разберем от какъв динамометричен ключ имаме нужда?

При закупуването на гаечен ключ е необходимо да се определят необходимите дюзи. Благодарение на тях производителят се опитва да направи инструмента многофункционален, за това е важно да си отговорим на следния въпрос: "какви гнезда се предлагат за динамометрични ключове?" и отговорът е следният:

  • гаечни ключове с отворен край - този дизайн определя размера на гнездото в образа на гаечен ключ с отворен край;
  • муфи - те са направени така, че плоските гайки и болтове да не могат да се приплъзнат (те не са муфи - муфите помагат за затягане на гайки на труднодостъпни места);
  • контакти - те са практични и удобни, но не са многофункционални - не могат да заместят всичко;
  • радиусни гнезда - те са предназначени за специални видове крепежни елементи;
  • гнезда с прорези - те помагат за затягане на отворените фуги.

Начинаещите се опитват да купят универсален гаечен ключ или такъв с тресчотка, но това е погрешна логика, тъй като такива ключове са налични, но процентът на грешките при тях е много висок, ако точността е приоритет, трябва да закупите няколко модела. При избора на телескопичен ключ са важни и условията, при които ще се използва, ако е важно да се получат точни резултати, ще ви трябват електронни инструменти с минимална грешка. Разбира се, важна е и репутацията на производителя, цената, качеството и визуалната достоверност. А също и значението: това, което е добро за велосипед, не е достатъчно добро за автомобил.

Какви динамометрични ключове ще откриете в нашия сайт?

ToolsOnline предлага широка гама от динамометричен ключове - телескопичен ключ за джанти, динамометричен ключ 1/2, динамометричен ключ 1/4, динамометричен ключ 3/8 и др.

Инструментът, ще издържи дълго време, ако покупката е направена от известен и изпитан във времето производител. За да избегнете разочарование при покупката на такива стоки, е по-добре да ги купите от специализиран магазин, какъвто е ToolsOnline.bg.


25% по-евтина доставка с

Професионален динамометричeн ключ в комплект с аксесоари 32 части 1/4” 5 - 25Nm KrafTWelleПрофесионален динамометричен ключ 1/4" , комплект с аксесоари , KRAFTWELLE. Произведени и тествани съгласно изискванията на DIN ISO 6789 и ASMEB107.14M.КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА:Динамометричен ключ 1/4” ..
109.00 лв
Професионален комплект динамометрични ключове 32 части 1/4, 3/8 и 1/2 със заключване на дръжката KrafTWelleПрофесионалният комплект динамометрични ключове от Kraftwelle. Специално проектиран и произведен за промишлени и занаятчийски предприятия. Произведен и тестван съгласно изискванията на DIN..
400.00 лв
Комплект динамометрични ключове 3 части 1/4, 3/8 и 1/2 в метален куфар KrafTWelleПрофесионален комплект динамометрични ключове, състоящ се от 3 динамометрични ключа с реверсивна тресчотка с фини зъбци и 45 зъба в здрав алуминиев куфар с вложка от пяна. Подходящ както за домашна употреба, така и..
370.00 лв
Динамометричен ключ RockForce 3/8 19 – 110 NmДинамометричният ключ  RockForce 3/8 19 – 110 Nm е предназначен за затягане на резбови съединения с точно определен въртящ момент. Той е задължителен инструмент в сервиза, а се използва и при настройка на промишлено оборудване. Ключът е оборудван със..
76.00 лв
КЛЮЧ ДИНАМОМЕТРИЧЕН  1/4" 5 - 25 NM MAR-POLФункция за регулиране на въртящия моментКлючът има квадратен връх за закрепване на гнезда 1/4"Изработена от висококачествена CrV стоманаИзключително устойчив на абразия и високи натоварванияТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:Размер 1/4 "Обхват в Nm: 5-25 NmЧетим мащабЗа..
58.00 лв
Динамометричен ключ 1/2" 28 – 210 Nm + комплект вложки (17, 19, 21 мм) + удължител 125 мм Mar-PolДинамометричен ключ + гнезда 17 мм, 19 мм, 21 мм + удължител 1/2 "12,5 мм x 125 ммФункция за регулиране на въртящия момент с точност до 1 NmКлючът има квадратен край за закрепване на гнезда 1/2".Инструме..
75.00 лв
Динамометричен ключ 1/4" 5 - 25 Nm  Mar-PolФункция за регулиране на въртящия момент с точност до 0.4 NmКлючът има квадратен край за закрепване на гнезда 1/4"Инструментът има дръжка (с дължина (225 мм)), която ви позволява да затягате винтове с въртящ момент в диапазона от 5 до 25 NmИзработена о..
58.00 лв
Динамометричен ключ 3/8" 19 – 110 Nm  Mar-PolФункция за регулиране на въртящия момент с точност до 1 NmКлючът има квадратен край за закрепване на гнезда 3/8"Инструментът има дръжка (с дължина (320 мм)), която ви позволява да затягате винтове с въртящ момент в диапазона от 19 до 110 NmИзработена..
61.00 лв
Динамометричен ключ 1/2" 40 – 210 Nm  Mar-PolФункция за регулиране на въртящия момент с точност до 1 NmКлючът има квадратен край за закрепване на гнезда 1/2"Инструментът има дръжка, която ви позволява да затягате винтове с въртящ момент в диапазона от 40 до 210 NmИзработена от висококачествена ..
70.00 лв
Динамометричен ключ RockForce 1/4 5–25 NmПроизведен от хром–ванадиева стомана за здравина и издръжливост. Обхват на затягане от 5 до 25 Nm. Удобен за ползване. Smooth механизъм за действие предоставя точни настройки на въртящия момент всеки път. Когато се достигне необходимата настройка на въртящия..
72.00 лв
Динамометричен ключ RockForce 1/2 28–210 NmПроизведен от хром–ванадиева стомана за здравина и издръжливост. Обхват на затягане от 28 до 210 Nm. Удобен за ползване. Smooth механизъм за действие предоставя точни настройки на въртящия момент всеки път. Когато се достигне необходимата настройка на върт..
84.00 лв
Динамометричен ключ 1/2 60–330 Nm RockForceПрофесионален динамометричен ключ за затягане в комплект с ударни вложки и удължител. Максималното усилие при затягане, което може да се зададе от динамометъра е 60 Nm. ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Сила на затягане с диапазон: от 60 Nm до 330 Nm Д..
120.00 лв
Динамометричен ключ 1/2 40–220 Nm RockForceПрофесионален динамометричен ключ за затягане. Максималното усилие при затягане, което може да се зададе от динамометъра е 40 Nm. ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Сила на затягане с диапазон: от 40 Nm до 220 Nm Дължина: 530 мм Материал: висококачес..
105.00 лв
Показва 1 до 17 от 17 (1 страници)