Меню
Количка

Лазерен Нивелир


Когато строите или ремонтирате, постоянно се налага да маркирате линии, които трябва да са на една и съща височина, хоризонтални, вертикални и с определен ъгъл на наклона. Всичко това може да се направи с помощта на обикновен нивелир с мехурчета, но отнема много време и труд. Много по-лесно е да се извършват такива операции с лазерен нивелир. Основната задача на лазерния нивелир е да очертава визуално равнини (вертикални, хоризонтални и наклонени). За да започнете, трябва да поставите инструмента на място и да включите бутона, върху повърхността веднага се появява достатъчно фина линия, по която можете да извършите необходимия монтаж веднага или да направите измервания от тази точна лазерна линия.

Възможно е също така да се маркират 90-градусови ъгли върху няколко пресичащи се линии. По същество това са функциите на един много голям ъглов елемент. Между другото, някои устройства могат да прожектират точките надир и зенит, т.е. такива конструктори всъщност са "цифрови отвеси".

Какви са предимствата на лазерния нивелир ?

Той успешно замества много други инструменти и устройства, сред безспорните му предимства са:

  • голяма дължина на равнините/линиите, които трябва да се начертаят с минимална грешка (недостъпна за обикновен нивелир);
  • няколко души могат да работят с едно устройство;
  • много устройства имат опция за начертаване едновременно 360 градуса (целия периметър);
  • пресичане на линиите точно под прав ъгъл (използва се, когато е наличен прав ръб);
  • самонивелиращ лазерен нивелир е оборудван със звуков сигнал, който сигнализира за критични отклонения (лесна употреба, пълен контрол и минимална грешка);
  • със заключването на махалото е възможно да се маркират елементите, които трябва да се монтират под различни ъгли;
  • светлинната линия, използвана за маркиране, не оставя следи, за разлика от следите, оставени от маркиращия шнур.

Този вид нивелири улеснява изключително процеса на работа и намира широко приложение в дейности като: полагане на плочки на стени или подове, монтаж на опънати тавани, зидария, монтаж на парапети, озеленяване, монтаж на кофраж, монтаж в една линия на осветителни тела, контакти, картини, лепене на тапети, лепене на лайсни, монтаж на шкафове и рафтове, монтаж на мебели и много други.

Като цяло, лазерният нивелир е наистина полезно устройство, което ще си струва всеки лев, независимо дали го използвате  у дома или за професионални дейности. За да изберете лазерен нивелир, трябва да сте запознати с характеристиките на продукта и да сте наясно с възможните минимални и максимални стойности поне на основните характеристики, които определят неговите възможности и операциите, за които може да се използва.

Какви видове ще откриете в ToolsOnline.bg ?

Добрият лазерен нивелир не означава само правилни характеристики и функционалност, важно е и качеството на изработката, а това зависи от производителя. В нашия сайт ще откриете изключително голямо разнообразие от лазерни нивелири с различни спецификации и характеристики, като: самонивелиращ лазерен нивелир, 4D лазерен нивелир, 3D лазерен нивелир, модели с 360 градуса обхват и т.н. Ще намерите както евтин лазерен нивелир за вашите нужди, така и по-скъп модел.

Продукта ще издържи дълго време, ако се използва целенасочено, спазвайки инструкциите. За да избегнете разочарование при покупката на такива стоки, е по-добре да ги купите от специализиран магазин, какъвто е ToolsOnline.bg . Магазинът предлага широк набор от лазерни нивелири от водещи производители, чиито продукти са с гарантирано високо качество. 

25% по-евтина доставка с

Лазерен нивелир в комплект с тринога - самонивелиращ се JCBНезаменим инструмент при ремонт!ХАРАКТЕРИСТИКИ:Прецизно измерване (+/- 0,8 мм) - благодарение на това можете да сте сигурни, че извършената работа е прецизна, което ще улесни много работата!Разстояние за измерване от 20 метра - нивелирът ще ..
135.00 лв
4D лазерен нивелир с 16 линии (четири точков) самонивелиращ се, със зелен лазер Vermark StarkeХАРАКТЕРИСТИКИ:16 линии4 равнини (4 лазера)Лазер клас 2 530nm (зелен)Минимално отстояние на хоризонталния лъч от пода 7 ммРаботен обхват 30 мСтепен на защита: IP54 влагоустойчив и прахоустойчивБатерия 3.6V ..
159.00 лв
4D лазерен нивелир с 16 линии (четири точков) самонивелиращ се, със зелен лазер KraftRoyal 4D лазерен нивелир с 16 линии (четири точков) самонивелиращ се, със зелен лазер KraftRoyal
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ
4D лазерен нивелир с 16 линии (четири точков) самонивелиращ се, със зелен лазер KraftRoyalХАРАКТЕРИСТИКИ: 16 линии 4 равнини (4 лазера) Лазер клас 2 530nm (зелен) Минимално отстояние на хоризонталния лъч от пода 7 мм Работен обхват 30 м Степен на защита: IP54 влагоустойчив и прах..
159.00 лв
4D лазарен нивелир с 16 линии (четири точков), самонивелиращ се, със зелен лазер StahlMayer 4D лазарен нивелир с 16 линии (четири точков), самонивелиращ се, със зелен лазер StahlMayer
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ
4D лазерен нивелир с 16 линии (четири точков), самонивелиращ се, със зелен лазер StahlMayerХАРАКТЕРИСТИКИ:16 линии, 4 равнини (4 лазера)Степен на защита: IP54 Влагоустойчив и ПрахоустойчивБатерия 3.6v 5000mAh (литиево йонна) – време за работа до 16 часаРазмери 130 мм /80 мм /135 ммТочност 1мм при 7 ..
159.00 лв
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)