Меню
Количка

Ключ за Маслен Филтър


Маслените филтри са конструирани по различен начин за различните модели. За демонтирането на различните филтри са необходими различни инструменти (гаечни ключове). Корпусът, включително капакът и основата на филтъра са изработени от стомана и имат хромирано или друго покритие, за да предпазят функционалния блок от окисляване.

Ключовете за маслени филтри отвиват самите чистачки или маслени чашки от първоначалните им места, където първоначално са били завинтени от производителя. Корпусите на тези части, върху които се закрепват гаечните ключове са защитени от слой хром, най-често от стомана.

Демонтирането на масления или горивния филтър - между двата типа има малка разлика в структурата на корпуса. Ако маслото не се филтрира качествено, двигателят може да се задръсти, например клапанната система, което води до много по-бързо износване на двигателя. Издърпващите устройства, които позволяват разглобяването на такъв филтър се разделят на универсални и специални (специфични за типа).

Какви типове ключове за маслен филтър съществуват?

По отношение на дизайна биват:

  • ракообразен гаечен ключ;
  • гаечен ключ за ремъци;
  • гаечен ключ за вериги;
  • гаечен ключ за чаши;
  • сърповиден гаечен ключ; 
  • клещовиден гаечен ключ. 

Например екстракторите разполагат и с две регулируеми дръжки, които позволяват на потребителя да се адаптира към специфични филтри. Многофункционалността на тези филтри не е изчерпателна - не всеки продукт може да бъде разглобен с тях.

Това се дължи и на факта, че различни фирми доставчици произвеждат както филтърните модули, така и гаечните ключове за тях. Особеността на тези устройства често е в различните им размери, което означава, че те изискват и определено разнообразие от ключове, с които конкретният потребител е свикнал да работи в продължение на 8-10 години обслужвайки един и същ автомобил. Различните ключове изискват и различни техники - не всеки екстрактор ще достигне свободно до изключително ограниченото пространство под капака на определена марка и модел автомобил.

Размерът за премахване на определен филтър се избира не само според стойността му, но и според лекотата на използване. За най-удобни се смятат "чашите" и "раците". Най-лошите варианти са верижните, ремъчните и лентовите ключове. Втората група продукти от тази разновидност е многофункционална благодарение на по-голямата вариация на диаметъра и самата конструкция на подвижните елементи, което означава, че с тях се работи по-лесно, но само при условия на по-лесен достъп до масления филтър. Клещите и полукръглите ключове са най-лесни за използване, но за сметка на лесната им употреба потребителят плаща за способността им да се приспособяват към определен диаметър в случаите, когато диаметърът на филтъра в точката на захващане е малко (но не значително) различен.

Как се използват ключовете за маслен филтър?

Уверете се, че гаечният ключ съответства на диаметъра на филтъра на вашия автомобил. Приложете по-малко сила, ако филтърът не е затегнат прекалено. Важно е да изберете правилния инструмент, за да не откъснете повърхностите на филтъра и ръбовете на зоната за захващане на ключа.

Как да изберем подходящ ключ за филтър?

ToolsOnline.bg предлага широка гама от ключове за маслени филтри.

Инструментът, ще издържи дълго време, ако покупката е направена от известен и изпитан във времето производител. За да избегнете разочарование при покупката на такива стоки, е по-добре да ги купите от специализиран магазин, какъвто е ToolsOnline.bg.


25% по-евтина доставка с

Комплект за маслени филтри 23 части RockForceУдобният куфар съдържа 23 елемента, изработени от алуминий, включително специална тресчотка и гаечен ключ за развиване.ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:Брой елементи в комплекта: 23 брояДълбочина на гнездото: 20 мм + заоблянеМатериал на капачката: алуминийТегло; 4 кгСЪСТ..
95.00 лв
Комплект за маслени филтри 23 части StahlMayerУдобният куфар съдържа 23 елемента, изработени от алуминий, включително специална тресчотка и гаечен ключ за развиване.ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:Брой елементи в комплекта: 23 брояДълбочина на гнездото: 20 мм + заоблянеМатериал на капачката: алуминийТегло; 4 кгСЪС..
89.00 лв
Комплект за маслени филтри 23 части Mar-PolУдобният куфар съдържа 23 елемента, изработени от алуминий, включително специална тресчотка и гаечен ключ за развиване.ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:Брой елементи в комплекта: 23 брояДълбочина на гнездото: 20 мм + заоблянеМатериал на капачката: алуминийТегло; 4 кгСЪСТАВ..
118.00 лв
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ
Комплект за маслени филтри 14 части  Адаптер размер : 1/2 – 3/8 Мъжки квадрат : 3/8 Женски квадрат : 1/2   РАЗМЕРИ НА ЧАШКИТЕ: чашка : 65 мм, 14 – стен : Toyota, Daihatsu чашка : 68 мм, 14 – стен : Mazda, Ford чашка : 65/67 мм, 14 – стен : Toyota, Daihatsu, Fiat, ..
36.00 лв
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ
Комплект за маслени филтри 16 части RockForce67, 64, 72.5, 74.5 мм – 14 стен73, 75, 79, 79.5, 89, 91, 92, 101 мм – 15 стен75.5 мм – 12 стен86.5 мм – 18 стен..
133.00 лв
Комплект за маслени филтри 15 части Mar-Pol Комплект за маслени филтри 15 части Mar-Pol
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ
Комплект за маслени филтри 15 части Mar-PolКлючове за развиване на маслени филтри на леки и лекотоварни автомобили. Размерът е щампован върху чашите и калъфа за лесно организиране и бърз избор на желания размер Изработен от висококачествена студено валцована въглеродна стомана.ПАРАМЕТРИ:14-точкови к..
49.00 лв
Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)